LABİOPLASTİ’nin HİJYENİK FAYDALARI

İç dudak estetik ameliyatları sağlık  ve hijyen açısından faydalar sağlamaktadır.(Kronik Vajinal enfeksiyonları önler.

*İç dudak sarkması; iç dudakların sarkık , kırışık, katlantılı, durması kadınlar üzerinde ciddi psikolojik, fonksiyonel ve hijyenik problemlere sebep olabilmektedir.

*Labioplasti ameliyatları; sağlık ve hijyen açısından olumlu faydalar sağlamaktadır.

*İç dudak etetiği ameliyatlarının hijyenik yararları(renkli)

1-)Sık vajinal enfeksiyonları önler;(renkli)

* Sarkık,geniş ve katlantılı duran iç dudaklar mikroorganizmaların üremesi için oldukça elverişli bir ortam oluşturur. Neticede sık genital enfeksiyon nedenidir.

2-)Genital bölgede terleme ve kokuyu önler;(renkli)

* Sarkık dudaklar sıklıkla bakteriyel ve mantar enfeksiyonlarına sebebiyet verebildiğinden özellikle yaz dönemlerinde artacak şekilde bu bölgede kötü kokular oluşturabilirler. Ayrıca çoğu zaman seksüel ilişki sırasında partner tarafından fark edilebilecek düzeyde olabildiğinden cinselliği itici hale getirebilir.Genital bölge temizliği jel ve köpüklerle sağlanmaya çalışılsada çoğu zaman yeterli olamamaktadır.

3-)Sık idrar yolları enfeksiyonu ve sistit oluşumunu azaltır;

*İdrar yolları enfeksiyonları ve özellikle sistit genellikle genital bölgede üreyen mikroorganizmalara bağlıdır. Sarkık dudaklar ayrıca idrar akış hızını yavaşlatarak da sistit sebebi olabilmektedir.

4-) vajinal enfeksiyonların ve mantar enfeksiyonların sık oluşunu engeller.

*sarkık ,kırışık ve geniş dudaklar arasında biriken mikroorganizmalar yukarı doğru çıkarak vajina içine yayılabilirler. Böylelikle vajinal akıntı, idrarda yanma, koku ile kendini gösteren ‘vajinal enfeksiyonlar’ sık sık oluşmaktadır. Labıoplasti çoğu zaman çözümdür.

**Labioplasti ;iç dudak estetik ameliyatı tecrübeli cerrahlar tarafından yapıldığında kadında hijyenik ve sağlık açısından  pek çok faydalar sağlamaktadır.