İÇ DUDAK SARKMASI

İç dudak sarkması durumunda >>tedavide uygulanan ‘labioplasti’ ameliyatları tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılmaktadır.

İç dudak sarkması ne demek;(renkli)

İç dudakların sarkması genellikle ergenlik sonrası olur.Genetik yapı(Ailesel),kolajen  bağ dokusunun zayıflığı ve çevresel faktörler önemli sebeplerdir. Labioplastı operasyonu   tedavinin kendisidir.

*Labioplasti; genital bölge estetiği ameliyatları  arasında en çok talep gören ve yapılan ameliyattır. Özellikle  evlilik planlayan  tarafından ,evlilik öncesinde sık talep görmektedir. Bunun sebebi    özgüveni tazelemek ve cinsel yönden daha rahat hissetme isteğidir.Labioplastii operasyonu sonrası pek çok kız ve kadında ciddi özgüven artışı söz konusudur.

İç dudaklar neden sarkar;(renk)

Genital estetik için başvuran hastaların  pek çoğunun ortak sorusu’’iç dudak sarkmasının neden kendilerinde olduğu’’ sorusudur.Cevabı net değildir.Bilinen en sık neden ailesel yatkınlıktır.

*Diğer taraftan ergenlik döneminde bir takım seks hormonlarının salgılanmaya başlaması ve hedef organdaki değişikliklerin kişiden kişiye değişiklik göstermesi de ayrı bir nedendir.

*İç dudak sarkması &Çevresel faktörler;/(renk)

*ilerleyen yaş ile yer çekiminin artışı ve bağ doku desteğinin zayıflaması  iç dudaklarda sarkma sebebidir.

*Kronik  irritasyon,genital bölgenin sürekli tahrişi genital bölge organlarında büyüme sebebidir .Özellikle  sık olan  mantar enfeksiyonları ve vajinal akıntılara bağlı gelişen aşırı kaşıntı iç dudaklarda büyüme sebebidir.

*Aşırı ve sık yapılan  mastürbasyon >>klitoris ve iç dudaklarda büyüme sebebidir.

*cinsel ilişkiler, tekrarlayan vajinal doğum ve bazı cilt hastalıkları(kr.tahriş) da iç dudaklarda kırışıklık ve sarkmaya neden olurlar.

*İç dudak sarkmsı & Labıoplasti;(renk)

Resim ))

*Labioplasti ameliyatları kişiye özel ve uygun cerrahi teknik ile yapıldığında sonuç ;psikolojik ,sosyal, hijyen  ve fonksiyonel açıdan oldukça faydalıdır.

*Estetik açıdan  iç dudaklarından  hoşnut olmayan kişinin ‘labıoplasti  operasyonu’ ile mağduriyeti giderildiğinde cinsel hayatında özgüveni artmakta, beraberinde  cinsel istek ve haz artışını getirmektedir. Ayrıca fonksiyonel ve hijyenik açıdan da fayda görmektedir.

*Labioplasti  ameliyatı ;deneyimli hekimlerde  ortalama 45 ile 90 dakika süren ,hastane yatışı gerektirmeyen ,uygun vakalarda klinik şartlarında lokal anestezi altında  dahi  yapılabilen  başarı oranı çok yüksek olan bir ameliyattır.

*Ameliyat sonrası iyileşme; düzgün pansuman, hijyene uyum ile kolaylaşır.İş ve/veya okul hayatına  birkaç günde dönülebilmesi avantajıdır .Cinsel ilişki, spor ,hamam, sauna, deniz için 4-6 hafta beklemek gerekir.

*Labioplasti operasyonu sonrası iç dudaklar bir daha sarkar mı; Hayır. Labioplasti  operasyonunun başarısı ömür boyu devam eder..

*iç dudak sarkmalarında Barbıe vajina estetiği;

‘’Barbie Doll vajna’’ olarak ilk Amerika’da çok popüler olan bu ameliyat ülkemizde de yapılmaya başlanmıştır .İç dudakların aşırı küçültülmesi, dış dudakların şişirilmesi ile ayakta veya otururken hiç sarkıklık görülmemesi karakteristiğidir.

*İç dudak sarkması ameliyatı pahalı mıdır;

Ülkemizde sağlık turizminde en çok rağbet gören ameliyattır .Yurt dışındaki fiyatı ile  kaşılaştırıldığında ülkemizdeki fiyatı oldukça hesaplı görülmektedir  .Ayrıca fiyatlar, amelıyatın genişliği, yapan hekimin  tecrübesi ,kullanılan anestezi yöntemi ve operasyonun klinikte mi hastanede mi yapıldığına göre değişiklik göstermektedir.