İÇ DUDAK ESTETİĞİNİN FONKSİYONEL FAYDALARI

*İç dudakların kısaltılması ve estetik olarak küçültülmesi operasyonları(labioplasti) hem estetik hem de fonksiyonel pek çok faydalar sağlamaktadır.

*Cinsel ilişkide gerginliğe bağlı sorununu giderir.(renkli)

Küçük dudakların normalden büyük, sarkık, kırışık ve geniş olması(‘’fil kulağı’’) cinsel ilişki sırasında dudakların toplanmasına ve neticede ilişki sırasında gerginlik ağrısına sebep olabilir.  Cinsel ilişkideki ağrı; dudakların  gerilmesine bağlı  olduğundan dudakların kısaltılıp estetik olarak düzeltilmesi büyük olasılıkla çözümün kendisi olacaktır.

*Sıkı pantolon ve tayt giymenin verdiği rahatsızlığı giderir. (renkli)     

*Labial Hipertrofi;(renkli) iç dudakların normalden büyük olması durumunda  sıkı pantolon ,tayt ,kot giyilmesi oldukça rahatsızlık verici olabilmekte>>>çözümü de iyi planlanmış iç dudak estetik operasyonudur..

*İdrar sorunlarının giderilmesi;(renkli) İç dudak sarkması sorunu yaşayan kadınların bir kısmında dudakların büyüklüğüne bağlı olarak işeme sorunları da mevcuttur. Ikınarak idrar yapma, idrarı tam boşaltamama idrar yaparken bacakların ıslanması gibi şikayetler oluşabilmektedir. İç  dudak estetiği ameliyatları tüm bu sorunları ortadan kaldıracaktır.

*Cinsel ilişkide yaşanılan haz ve orgazma olumlu etkisi;(renkli)

*iç dudak estetiği ameliyatı ile eş zamanlı klitoris üzerindeki deri katlantılarının da alınması  (hudoplasti) operasyonu yaptıranların geri dönüşüne göre bu operasyonları geçirenlerde cinsel hazzın artığı ve orgazmın daha kolay olmaya başladığı  bildirilmektedir .Bunun sebebi ; Psikolojik olarak özgüvenin artması ve fonksiyonel olarak klitorise olan temasın artması olabilir…   

***Labioplasti>>uygun ameliyat tekniği>>hem fonksiyonel  & hem estetik açıdan &  hem de psikolojik açıdan pek çok yararları vardır….