İÇ DUDAK ESTETİĞİ PSİKOLOJİK FAYDALARI

Kadınların psikolojisinde genital bölgenin görünümü son derece önemlidir.

*İç dudaklarda sarkma sorunu yaşayan ve bunu problem eden kadınlarda labioplasti (iç dudak estetiği) ameliyatının pek  çok psikolojik faydası vardır. Zaten iç dudak estetiği ameliyatları sıklıkla memnuniyet arttırıcı olarak  kozmetik açıdan yapılmaktadır.    

*Gelişen teknoloji ve sanal ortam  & İnternet; bilgiye /görsele ulaşmayı kolaylaştırmıştır. Kendi organlarını yakınlarıyla çok defa kıyaslayarak yaşayan kadınlarımız için, cinsel organlarını diğer kadınlarınkilerle kıyaslama olanağını mümkün kılmıştır.Neticesinde kıyaslamadan doğan memnuniyetsizlik tüm hayatlarını etkileyebilmektedir.Kadınların psikolojisinde cinsel görünüm son derece önemlidir.                                          

*Arkadaşlık kurmada zorlanma;(renkli)

*İç dudakların sarkık ve estetik yönden kötü görünümlü olması ciddi öz güven kaybına arkadaşlık kuramama gibi problemlere sebep olabilir. Hatta sağlıklı flört döneminin ertelenmesine ve evlilikle bitecek ilişkilerin sonlanmasına kadar gidebilir.

*Dar pantolon, tayt ve bikini/mayo giyememe;(renkli)

*Sarkık dudaklardan dolayı dar pantolon, tayt, mayo/bikiniyi rahat bir şekilde giyememe kişinin psikolojisini ve sosyal hayatını olumsuz yönde etkileyebilmektedir. Özellikle işi mankenlik olan ve her türlü kıyafeti giyme zorunluluğu olan meslek grubunun kadınlarının sosyal ve iş hayatları olumsuz etkilenmektedir.

*İç dudakların asimetri;(renkli)

*İç dudakların birbirinden farklı görünmesi (labial asimetri)  bayanlarda psikolojik olarak olumsuz etkiler oluşturabilir. Kadının kendini farklı ve tuhaf görmesine sebep olabilir. Bu problemini kimseye açamayıp arkadaşlık kuramayan ve evlenemeyen kadınlarımız vardır.

*İç dudak estetiği ameliyatlarının psikolojik ve sosyal faydaları oldukça fazladır.

*İç dudak sarkması problemi olan kadın seksüel ilişki de bu durumu kendisinde bir eksiklik olarak görmekte, odaklanamamakta ve yeterince haz alamamaktadır.

*Labioplasti operasyonu ile özgüven artışını takiben ilişkide konsantrasyon ve cinsel haz artmaktadır.

*Bu ameliyatın sağladığı psikolojik faydalardan dolayı çoğu zaman evlilik öncesinde yapılmaktadır.

*Labioplasti ameliyatı dış genital organlara yapıldığından bekaret(kızlık zarı) açısından sorun yaratmaz.