GENİTAL BÖLGE DOLGULARI

Tüm  vücut cildinde olduğu gibi yaş almakla beraber kadınlarda genital bölgede sarkmalar kırışıklıklar,incelmeler ve çöküntüler  ve sonucunda estetik yönden kötü bir görüntü oluşabilmektedir.

Bu nedenle büyük dudaklara dolgu yapılabilmektedir. Özellikle son yıllarda genital bölgeye  dolgu enjeksiyonu  sıkça uygulanan  güncel konular arasında yerini almıştır.

Büyük dudak neden sarkar?

Genital bölgede  iç dudakların dışında ,üzeri tüylerle kaplı diş dudaklar(labia majora/büyük dudaklar) bulunur,Özellikle yaş almakla büyük dudaklardaki cilt dokusu direncini kaybederek  sarkmakta ve kırışık bir görünüm almaktadır.Daha sıklıkla genetik açıdan kolajen bağ dokusunun zayıf olduğu kadınlarda  olmakla beraber Sigara kullanımı,,aşırı alkol tüketimi,mantar enfeksiyonu gibi kronik tahrişe sebep olan bazı cilk hastalıkları,hızlı kilo alıp- vermeler,menapoz(östrojen eksikliği)gibi nedenler de  sayılabilir. Genital dolgu ile amaç sarmaların giderilmesidir.

Genital bölge dolgusu nasıl yapılır?

Genital dolgularda amaç daha parlak ve gergin bir görüntünün sağlanmasıdır.

*1)Genital bölgeye hyalurinik asid enjeksiyonu:Amaç daha dolgun dudaklar. Hyalurinik asid dolgusu klinik ortamında lokal anestezi eşliğinde yapılan basit bir uygulamadır.Dolguların kalıclık süresi 6 ay ile 1 yıl arasındadır..Bu süreden sonra tekrar edilmesi gerekir.

*2)Genital bölgeye yağ enjeksiyonları;(renk) Karın, bacakların iç kısmı veya  kalçadan ‘Liposuctıon’ ile alınan yağ dokusunun  incelen genital bölgeye ‘Lipofilling’ kanülü ile enjekte edilerek çökük olan genital bölgenin dolgunlaştırılması amaçlanır.Genital bölge yağ enjeksiyonları ilk 6 ayda %50 oranında eriyeceğinden  ilk başta fazla hacimle vermek önerilir.Yağ enjeksiyonu daha  uzun ömürlüdür.

*Genital bölge dolgu enjeksiyonlarında psikolojik kazanımlar (renk)

Dış genital bölgedeki büyük dudaklara dolgu enjeksiyonları ve sıkılaştırma uygulamarı ile daha parlak ,daha canlı ve daha genç görünüm kazandıracağından  özgüven tazelemeyi müteakip ciddi psikolojik kazanımlar sağlayacaktır.Genetal dolgu  çoğu zaman labioplasti(iç dudak estetiği) ile bareber  talep edilmektedir.(Barbie Dudak görünümü)..

Lazer ile genital bölge sıkılaştırma (vulva tightening)

Kliniğimizde seçilmiş olgularda dolgu işlemi yapılmadan dış genital bölgeye ‘lazer’uygulaması ile sıkılaştırma yapılmaktadır.Lazer uygulaması dış genitalyadaki kolajen bağ dokusu artışına ve sonrasında büyük dudaklarda  sıkılaşmaya ,daha parlak ve canlı bir görüntüye sebebiyet vermektedir…