G NOKTASI BÜYÜTME

İlk olarak ABD’de uygulanıp tüm dünyada yaygın bir şekilde kullanılmıştır.

Kadınlarda orgazm sağlayan ana organ Klitoristir. Genelikle kabul gören: hem ilişki sırasında(vaginal orgazm) hem de dışarıdan sürtünme (Klitoral  orgazm)ile orgazmı sağlayan ana organ Klitoristir .Daha nadir bilim adamı da ;cinsel ilişki ile orgazmdan G noktasını, dışarıdan sürtünme ile orgazmdan klitorisi sorumlu  tutar..G noktası büyütmede amaç ;cinsel ilişki sırasında orgazmı kolaylaştırmak ve cinsel hazzı arttırmaktır.

G noktası nedir ve nerededir?

G noktası (G spot) vajina ön duvarda üretra(idrar kanalı) çevresinde ve skene bezleri adı verilen salgı bezlerinin yoğunlaştığı bölgeye verilen isimdir.G noktası vajinanın giriş kısmından yaklaşık 3 cm kadar içerde ve vajen üst duvarında bulunan anatomik bir oluşumdan çok fonksiyonel bir bölgenin ismi olup oldukça duyarlı bir bölgedir.

G noktası ilk olarak Grafenberg tarafından 1950 yılında ‘internation journal of sexology’isimli dergide yayımlanmıştır.G spot ismi kendisini ilk tanımlayan  bilim adamı isminin baş harfinden gelmektedir.

G noktasının varlığı tartışılsada birçok bilim adamı ve sexselog tarafından hala klitoristen sonraki en hassas bölge olduğu düşünülmektedir.G  noktasının hyaloronik asit ile büyütme işlemi ilk olarak ABD ‘ de jinekolog doktor David Mattlock tarafından uygulanmış ve sonra tüm dünyaya yayılmıştır.

*G noktası  büyütmenin yararları

*G noktasının büyütülmesi operasyonları kadınlarda sıklıkla cinsel hazın arttırılması ve orgazmın kolaylaştırılması için yapılmaktadır.Bazı kadınlarda elle mastürbasyon ile orgazm olabilirken cinsel ilişki sırasında orgazm olamama coital anorgazmi durumu söz konusudur.İşte G nokta dolgu enjeksiyonu ile büyütülmesi işlemi özellikle coital anorgazmi sorunu yaşayan kadınlarda uygulanmaktadır.

G noktası büyütme işlemi nasıl yapılır?

G noktası büyütme işlemi genellikle lokal anestezi altında(hastanın ağrı duymaması için) hasta tarafından G noktasının tespitinin yapılmasından sonra o bölgeye dolgu enjeksiyonu yapılması girişimidir.G noktası büyütülmesi için;

1-)Hyaluronik asit içeren dolgu maddeleri

2-)Liposuction ile alınan yağ dokusu ile dolgu işlemi

G Noktası büyütme işlemi  sonrası nelere dikkat etmek gerekir

*G noktası büyütme işlemleri mini girişim olup ortalama 1-2 dakika süren basit bir işlemdir.İşlem sonrası hastaların dikkat etmesi gereken özel bir şey yoktur. İşlem sonrası  normal hayatlarına  devam edebilirler.

G noktası büyütüldükten sonra ne zaman ilişkiye girilebilir?

*İşlem sonrası aynı gün içinde ilişkiye girilebilir

*G noktası büyütme dolguları ne kadar kalıcıdır

*Dolgular kadının vajinasında ortalama 6 ay sonrası vücuttan emilmektedir.G noktası büyütme işlemi otonom yağ dokusu ile yapıldığında kalıcılık süresi çok daha uzundur.İşlemin tekrar tekrar yapılmasında bir sakınca yoktur.

*G noktası büyütme işlemi yapılan hastalardan geri dönüşüm ;

*G noktası büyütme dolgıu enjeksiyonları ülkemizde yeni yeni jinekologların deneyimine girmiştir.Kliniğimizde yaptığımız G noktası büyütme enjeksiyonları uygulamasından sonra hastalarımızdan aldığımız geri dönüşümlere göre ;hastalarımızda cinsel ilişki dönemlerindeki haz ve orgazmın sıklığı belirgin düzeylerde artmıştır.

*G noktasının hyaluronik asid ile büyütme ve hassaslaştırma işlemi son yıllarda yerini genital estetik enjeksiyonlarına bırakmıştır. Q shot (orgazm aşısı )olarak bilinen enjeksiyon özellikle klitoris ve G noktasına hassaslaştırma sağlayarak orgazmı kolaylaştırmaktadır.